Nudelwok med alger

4 portioner
½–1 dl torkade aramealger
1 dl vatten
200 g algnudlar eller bovetenudlar
1–2 morötter
1 broccolistånd
1 knippe salladslök
2–3 vitlöksklyftor
3–4 msk sesamfrön, gärna svarta
2 msk kokosolja

Sås
3 msk chilisås
2–3 tsk ljus sojasås
2–3 tsk riven ingefära
2–3 tsk sesamolja

Låt algerna ligga i blöt i vattnet en stund. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skala och skär morötterna i stavar. Skär broccolin i små buketter. Strimla salladslöken och skiva vitlöken. Hetta upp en wokpanna och rosta sesamfröna under omrörning. Lägg dem i en skål. Rör ner olja, morötter, broccoli, salladslök och vitlök i wokpannan. Stek snabbt under omrörning.
Rör ner nudlar, sesamfrön och alger utan blötläggningsvatten. Smaka av med chilisås, soja, ingefära och sesamolja.