Skip to main content

Den Gröna Hemkunskapen – en livsstilsbok

När Norstedts förlag hörde av sig 2017 och ville att jag skulle skriva denna bok var jag först mycket tveksam. Det kommer ut 6-7 kokböcker i veckan och de flesta har en livstid på omkring sex månader. Om man sedan lägger till all information och alla recept som ligger ut på sociala medier… Skulle det inte vara bättre att jag slutade med flaggan i topp med Vegetariska kokboken, som fortfarande fanns kvar på marknaden efter nästan fyrtio år, tänkte jag.

Men Vegetariska Kokboken är ju ett vinnande koncept… Om jag bara kunde göra den nya boken ändå bättre, aktuellare och vackrare. Tänkte på min långa erfarenhet när det gäller vegetarisk matlagning. Det är kanske inte fler recept som behövs idag, utan mer grundrecept med variationsmöjligheter och både hälso- och mattips som förenklar matlagningen. Jag funderade fram och tillbaka.

Tillslut skrev jag Den gröna hemkunskapen, som kom ut hösten 2018 och jag känner mig supernöjd. Boken har redan fått pris i klassen ”undervisningsliteratur” i den svenska uttagningen till Gourmand Awards. Nu är boken nominerad till den stora internationella finalen i Kina juli 2019.

Har fått fantastiskt gensvar på boken. Lena Sewall skrev till exempel i NWT november 2018: ”Nästan en doktorsavhandling i vegetarisk matlagning, så nära fulländningen en vegetarisk kokbok kan vara, skrev jag, när Inga-Britta Sundqvist 2012 utkom med den femte reviderade upplagan av Vegetariska kokboken. Men nu har Inga-Britta faktiskt kommer ändå närmare fulländningen med Den gröna hemkunskapen. En absolut omistlig bok för var och en med den minsta känsla för god och klimatsmart mat och vår planet. Köp den! Eller låna den på biblioteket. Men läs den denna oerhört viktiga bok!”

Du kan köpa boken på Adlibris och Bokus. Här är ett axplock över kommentarer jag har fått på sociala medier:

”Boken är verkligen helt fantastisk. Innehåller allt och är dessutom mycket vacker.”
Eva Sanner

”Den bästa vegetariska kokbok jag någonsin läst. Inte bara recept utan en bok fylld av kunskap och riktigt genomarbetad. Toppen för alla som vill lära sig om vegetarisk matlagning. Vackra bilder och god mat dessutom.”
Dora Westman

”Boken är helt ljuvlig! En toppenbok med mycket bra information. Detta gjorde du bra Inga-Britta Sundqvist… igen!!!”
Fiona Patricia Kear

”Vilken ENASTÅENDE fin bok du har skrivit! Den kommer bli min absoluta vän i köket. Så innehållsrik och vacker! Den kommer spridas och glädja många och ge viktig kunskap och inspiration. Gissar att den kommer översättas till många språk. Innehållet är globalt och helt i tiden”
Christina Koberg Fd Leander

”Jag har köpt boken och är glad över att ha den, både för att söka fakta i och låta mig inspireras av.”
Gabrielle Scholander

”Har både bakat och lagat mat från din bok, underbara recept. Jag gör reklam för boken till alla mina vänner.”
Grete Lindström

”Jag köpte boken direkt. Så bra och vacker. Läser lite i den varje kväll.”
Gudrun Hellström

”Boken är jättebra! Den nya vego-husbibeln!”
Mona Gafvelin

”Den gröna hemkunskapen är ett mästerverk!”
Reine Flodin

Boken är fantastisk! Den är som tio kokböcker i en!”
Ulrika Jäger

”Denna bok har jag köpt hem och det är en helt fantastisk bok.”
Heidi Fors

”Congratulations my friend, you are amazing, ground-breaking inspiration.”
Cindy Hartman

”Boken är jättebra, köpt 3 ex, till mig å mina döttrar.”
Lotte Engkvist

”Fantastisk bok! Tusen takk for den beste kokboken jag har hatt… og jeg har mange…”
Hilde Falch-Krokå

”Inga-Britta vilket bidrag till världen du ger med all din kompetens, insikt och visioner. Heja! Heja!”
Åsa Carlevi

”Fantastisk bok! Så glad att jag har den.”
Maria Rundqvist