Indisk kikärtsgryta med blomkål och spenat
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
3 dl kokta kikärter (1 tetra à 400 g)
2 msk kokosolja
½–1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tetra krossade tomater (500 g)
2 dl små blomkålsbuketter
1–2 tsk lantbuljong
1–2 tsk riven ingefära
1–2 krm chilipulver
1 påse bladspenat (150 g)
salt och svartpeppar
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär moroten i stavar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Fräs löken glansig i oljan på svag värme. Låt spiskummin och paprikapulver få fräsa med mot slutet. Tillsätt morot, kikärter, tomater, blomkål, buljong, ingefära och chili. Låt sjuda ca 15 minuter. Rör ner spenaten och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt durra eller mathavre samt Kokosraita, s. 180.
Indisk kikärtsgryta med blomkål, spenat och kokos
Följ ovanstående recept och lägg till 1–2 dl kokosmjölk när grytan nästan är klar.