Citronmarinerade haricots verts med valnötter
Perfekt som tillbehör, speciellt när man vill öka proteinmängden i en måltid. Salladen håller sig fräsch i flera dagar i kylen. Byt gärna ut hälften av bönorna mot kidneybönor och kikärter.
4–6 portioner
1–2 rödlökar
1 stort paket frysta gröna bönor (750 g)
1 citron, rivet skal
1 dl finhackad persilja
¾ dl valnötter eller hasselnötter
Marinad
1 msk ljus balsamvinäger
1–2 msk citronsaft
2 tsk lantbuljong
1–2 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
3–4 msk raps- eller olivolja
salt och svartpeppar
Blanda ingredienserna till marinaden. Skala och strimla löken. Koka bönorna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av. Blanda lök, bönor och citronskal med marinaden. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och rör sedan ner persiljan. Strö över nötterna.
Citronmarinerade haricots verts med potatis och kapris
Följ ovanstående recept och lägg till kall kokt skivad potatis och kapris.