Chokladmoussetårta

En ljuvlig tårta som går snabbt att göra. Perfekt att ha färdig i frysen och bara
ställa fram 2–2 ½ timmar innan servering. Tårtan kan förvaras ett par veckor
i frysen. För att resultatet ska bli bra är det extra viktigt att det blir strukna mått av alla ingredienser.

6–8 portioner

Tårtbotten
8 färska dadlar
2 dl kokosflingor
3 msk kokosolja
1 msk malen kanel
½ tsk salt
3 dl valnötter

Mousse
100 g mörk choklad (70 %)
100 g mjölkchoklad
4 dl kylskåpskall vispbar kokosmjölk, s. 325

Garnering
50 g mörk choklad med espressosmak ev. färska bär Kärna ur dadlarna och mixa dem med kokos, kokosolja, kanel och salt. Hacka nötterna och blanda dem med smeten för hand. Platta ut smeten i en smord springform med löstagbara
kanter, ca 23 cm i diameter. Låt stå i frysen 1 timme. Smält båda chokladsorterna till moussen över ett vattenbad. Vispa kokosmjölken med elvisp så att den blir riktigt fluffig, det ska bli 5 ½ dl vispad grädde. Rör ner den smälta chokladen lite i taget i grädden. Fördela chokladmoussen i springformen. Låt stå i frysen minst 3 timmar. Garnera tårtan antingen med bara hyvlad choklad eller både hyvlad choklad och bär.